Tilan muut asukkaat

Tilaa pyöritetään koko perheen voimin, yhdessä. Kerttu 12v, Konsta 10v, Kasperi 7v ja Kustaa 5v ovat pienestä pitäen osallistuneet tilan töihin. Joten paalin vieminen tai vesikuppien täyttäminen on ihan tuttua. Samoin ruokintahäkissä istuminen eläimien kanssa jutellen ja niitä rapsutellen. Eikä taida tarvita lapsille puhua kukista ja mehiläisistä, kyllä noiden sonnipoikien kanssa asia tulee asia hyvin äkkiä käytyä läpi.

Kiia pellolla

 

Tällä hetkellä ainoa laumanvartijamme on maremmano-abruzzese, Italian tuonti, Kiia. Joka tekee alue tarkkailua ja laitumien merkkailua ja toimii ihanana perhekoirana. Toivottavasti löydetään pari työkaveria laitumille. Ja eihän maatila olsi mitään ilman estrelanvuoristokoiraa. Kun kyseiseen rotuun on tutustunut ja sellainen on ollut melkein puolet elämästä niin vaikea siitä on rotua vaihtaa.

 

 

 

 

 

Myy

 

Laumaan kuuluu myös Pikku Myy, Barbado da Terceira, Portugalin verta. Paimeneksi tuota suunniteltiin, mutta paimentaa se lapsia pihassa. Joten toimii ehkä enemmän pihavahtina ja lasten seurana. Hyvin äänekäs tapaus, joka ilmoittaa kaikesta ihmeellisestä.

 

 

Jaska hiekkalaatikolla

 

Jaska, Espanjanvesikoiran ja lagotto romagnolon tietoinen mixaus on meidän itkuhälytin, ovikello, hiiri killeri, tyyny, murheiden kuuntelija, varpaiden lämmittäjä, sylin lämmittäjä ym aina mukana aivan kaikessa!