Tilan asukkaat

*HC

Kreivilän tilalla kasvatetaan ylämaankarjaa, jotka viettävät lajityypillistä elämää laumoissa laiduntaen vihreän kauden. Emolehmät vasikoineen ja nuorkarjan hiehot laiduntavat kotinurkissa. Sonnit viettävät kesän Köyliön Kirkkosaaressa nauttien järvenrantamaisemista ja luonnon antimista. Talvella kaikki ovat kotona syöden omilta pelloilta paalattua nurmea. Joten nämä kasvavat pelkällä nurmella, lisänä toki vesi ja kivennäiset.

Ylämaankarjan pihvilihan vahva maku ns. riistan maku, syntyy ruokinnan perustumisesta laiduntamiseen ja korsirehuun, sekä pitkästä kasvatusajasta. Ylämaankarjan naudan kasvatuksessa koko ketju, laitumelta lautaselle, keskittyy parhaan mahdollisen laadun ja maun aikaansaamiseen. Eläimen vapaa liikkuminen ja luontainen aktiivisuus aina teuraskypsyyteen asti, muokkaavat sen omaa rasvakudosta pehmeäksi, parantaen naudanlihan makua ja mureutta.

*Liharisteytykset 

Tilallamme on vähennetty viljan- ja lisätty nurmenviljelyä. Kun laidun- ja rehualaa riittää niin kasvatimme karjankokoa risteytysemolehmillä vuonna 2023. Uskomme siis nautatalouden vielä nousevan. Risteytysemolehmät poikivat meillä ja laiduntavat vasikoiden kanssa kesän. Vieroituksen jälkeen vasikat lähtevät toisille tiloille kasvamaan.

*Laumanvartijat

 Niin meillä kuin muuallakin susihavainnot ovat lähes arkipäivää. Siitä syystä olemme ottaneet laumanvartijoita. Portugalista lähtöisin olevat Trasmontanon mastiffi sisarukset  muuttivat tilallemme vuonna 2018. Huugo ja Helga kulkevat laitumilla nautojen seassa tarkkaillen ympäristöä vartioiden karjaamme.